سامانه تصمیم چیست؟

با افزایش روند طلاق در کشور ما، سامانه ای با نام تصمیم به منظور ارجاع زوجین به مراکز مشاوره و انصراف آنها از طلاق راه اندازی شده است که تلاش دارد افرادی که تصمیم به طلاق دارند را طلاق منصرف کند.

طی چند سال گذشته روند طلاق در کشور رو به افزایش رفته است و به یک بحران برای بنیاد خانواده‌ها تبدیل شده است، بحرانی که رهبر معظم انقلاب چندسالی است که نسبت به آن به مسئولان فرهنگی کشور هشدار می‌دهند. ایشان با ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده به موضوع پیشگیری از طلاق به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی تاکید کردند.

در بند ۱۳ سیاست‌های ابلاغی خانواده از سوی مقام معظم رهبری به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و عوامل سستی نهاد خانواده به خصوص موضوع طلاق و جبران آسیب‌های ناشی از آن با شناسایی مداوم عوامل طلاق و فروپاشی خانواده و فرهنگ‌سازی کراهت طلاق تاکید شده است.

براساس آمار در سال ۹۴ در کشور ۱۶۳۷۶۵ به ثبت رسیده است که این رقم در سال ۹۷ به ۱۸۲ هزار و ۸۷۸ مورد رسیده است.

روند طلاق در سال ۹۶ در کشور رو به افزایش بود به طوری که براساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ۶ ماهه سال ۹۶، ۳۵۱ هزار و ۳۸۳ ازدواج در کشور ثبت شده که ۳ درصد کاهش ازدواج داشته و ۸۷ هزار و ۳۸۹ مورد طلاق به ثبت رسیده که ۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

درابتدای سال ۹۷ روند طلاق در کشور کاهش یافت به طوری که در سه ماهه اول سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۶۰ هزار و ۵۹۲ واقعه ازدواج با رشد ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۶ در کشور ثبت شده است.

سامانه تصمیم

 

همچنین در همین مدت ۳۹ هزار و ۹۶۷ واقعه طلاق با کاهش ۳ درصدی نسبت به مدت مانند سال گذشته در دفاتر رسمی طلاق کشور به ثبت رسیده است. با روند ازیاد طلاق در کشور در برنامه ششم توسعه سازمان بهزیستی متصدی کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه طلاق شد.

براساس ماده ۱۱۹ لایحه برنامه ششم توسعه، سازمان بهزیستی عهده­دار است در راستای کنترل و کاهش نرخ طلاق به میزان ۲۰ درصد سال پایه در طول قانون برنامه، زمینه سازی لازم را از طریق مرکز فوریت‌های اجتماعی و مددکاری و مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی به عمل آورد و در جهت پیشگیری از اختلاف و بحران‌های خانوادگی و پیشگیری از وقوع طلاق و با کمک نهادهای مردمی اقدامات خود را گسترش دهد.

سازمان بهزیستی به منظور ارائه خدمات مشاوره‌ای به زوجین درآستانه طلاق و منصرف کردن آن‌ها از طلاق به همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه سامانه‌ای به نام تصمیم راه اندازی کرده اند. زوج‌هایی که از ادامه زندگی منصرف می‌شوند و قصد طلاق دارند باید قبل از مراجعه به دادگاه در سامانه تصمیم ثبت نام کنند.

این سامانه زوجین را به نزدیک‌ترین مراکز مشاوره و مددکاری معرفی می­کند. در مراکز مشاوره و مددکاری سعی می‌شود خانواده‌ها را از طلاق منصرف کنند.

با تصویب قانون حمایت از خانواده و با ایجاد واحدهای مشاوره در کنار دادگاه زوج­­ها قبل از رجوع به دادگاه برای انجام طلاق باید به مشاوره خانواده مراجعه کنند که این عامل موثری برای جلوگیری از تصمیمات زودگذر و از سر لجاجت خانوادگی برای انجام طلاق شد.

زوجین در این مراکز مشاوره باید ۵ جلسه حاضر شوند تا علت طلاق آن‌ها کارشناسی و موضوعات برطرف شود.

تا قبل از سال ۱۳۷۰ زوج­ها برای انجام طلاق توافقی مستقیما به دفاتر طلاق مراجعه می­کردند و طلاق خود را ثبت می‌کردند، اما قانونگذار قانونی را به تصویب رساند که زوجین قبل از طلاق باید گواهی عدم سازش می‌گرفتند تا سرعت مراجعه آن‌ها بابت طلاق کاهش یابد.

 


دفتر خدمات حقوقی راستین

(شماره ثبت: ۲۷۶۹۶۰)

دفتر وکالت و مشاوره حقوقی نارمک

با حضور وکلای پایه یک دادگستری متخصص خانم و آقا

۰۲۱۷۷۹۷۱۶۳۴ / ۰۲۱۷۷۹۲۳۰۸۵

(پاسخگویی: همه روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۰)

💠وکالت تخصصی در امور و پرونده های حقوقی، کیفری و خانواده

💠مشاوره حقوقی تخصصی همراه با مطالعه پرونده

💠داوری قراردادهای داخلی و بین‌المللی

توسط گروهی از برترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص

خدمت صادقانه، پیگیری مسئولانه، حق الوکاله منصفانه

دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.